Mountainbike

mtb

Er worden drie mountainbike tochten aangeboden, resp. ca. 45, 70 en 110 km lang. Het is mogelijk tijdens de tocht afkortingen te nemen.

De routes lopen door Nationaal Park de Maasduinen, Nationaal Park de Hamert, langs het prachtige Reindersmeer en de Heerenven. De route is gevarieerd met zeker 90% onverhard met veel Singletracks. Ook zul je door mooie bospaden en heidegebied rijden.

Lichtgroen 45 km.

de 45 km. leid je vanaf de start richting Venlo, waarna je de afkorting neemt door de Ravenvennen. Vanaf de Ravenvennen rijd je richting Lingsfort waarna een doortocht dwars door het vakantiepark ’t KLein vink. Hier komt je door een technisch stuk en langs de prachtige meren van Klein Vink. Na klein Vink kom je het prachtige Natuurgebied in van de Maasduinen. Hier kom je af en toe pittige stukken tegen. Verrassende klimmetjes, maar ook zware stukken door het zand. De rust maar ook de aanmoediging van de dieren zullen jouw hier doorheen lozen. Na de Maasduinen ga je langzaam terug naar de Kasteeltuinen in Arcen waar wij je op de finishlijn opwachten met een heerlijk koud pilsje van Hertog Jan.

Download GPX bestand lichtgroen

Groen 70 km.

De 70 km. leid je vanaf de start richting Venlo, waarna je de afkorting neemt door de Ravenvennen. Vanaf de Ravenvennen rijd je richting Lingsfort waarna een doortocht dwars door het vakantiepark ’t KLein vink. Hier komt je door een technisch stuk en langs de prachtige meren van Klein Vink. Na klein Vink kom je het prachtige Natuurgebied in van de Maasduinen. Hier kom je af en toe pittige stukken tegen. Verrassende klimmetjes, maar ook zware stukken door het zand. De rust maar ook de aanmoediging van de dieren zullen jouw hier doorheen lozen. De 70 km gaat verder de Maasduinen in dan de 45 km. met een prachtige route rondom het Reindersmeer. Na de Maasduinen ga je langzaam terug naar de Kasteeltuinen in Arcen waar wij je op de finishlijn opwachten met een heerlijk koud pilsje van Hertog Jan.

Download GPX bestand groen

Donkergroen 110 km.

De 110km. leid je vanaf de start richting Venlo. In Venlo wordt je op de Herungerberg ontvangen op de wieleromgeving van de Herungerberg. Hier maak je kennis met wat deze wieleromgeving allemaal te bieden heeft. Niet doordat het BMX team demonstraties geeft, maar ook  op de fiets over een speciaal uitgezette MTB parcours van ruim 3 km door de Herungerberg. Dit vergt van de deelnemers wel technische vaardigheden. Na de Herungerberg leid de route jou naar de Ravenvennen. Vanaf de Ravenvennen rijd je richting Lingsfort waarna een doortocht dwars door het vakantiepark ’t KLein vink. Hier komt je door een technisch stuk en langs de prachtige meren van Klein Vink. Na klein Vink kom je het prachtige Natuurgebied in van de Maasduinen. Hier kom je af en toe pittige stukken tegen. Verrassende klimmetjes, maar ook zware stukken door het zand. De rust maar ook de aanmoediging van de dieren zullen jouw hier doorheen lozen. De 70 km gaat verder de Maasduinen in dan de 45 km. met een prachtige route rondom het Reindersmeer. Na de Maasduinen ga je langzaam terug naar de Kasteeltuinen in Arcen waar wij je op de finishlijn opwachten met een heerlijk koud pilsje van Hertog Jan.

Download GPX bestand donkergroen

De bewegwijzering van de routes is met gele of oranje bordjes met het bekende MTB route logo (Bloso). 

Limburgs Mooiste route teken MTB

Lichtgroen 45km  300 hm Routekaart en hellingen
Groen 70 km  550 hm Routekaart en hellingen
Donkergroen 110 km  850 hm Routekaart en hellingen

Een fiets huren tijdens Grensland Mooiste? Dat kan! Lemmen Tweewielers zorgt dat uw fiets in Arcen voor u klaar staat.

Zij verhuren:

  • Gazelle Ambiance stadsfietsen (dames en heren) met 7 versnellingen                         €   9,50 per dag
  • Gazelle Grenoble elektrische fiets                                                                                      € 20,00 per dag
  • Bianchi of Scott ATB incl. helm                                                                                            € 20,00 per dag

Wil je een fiets huren, mail dan naar info@lemmentweewielers.nl.

Ins Deutsche übersetzen
Grensland Mooiste