We dragen het iedere dag zonder over na te denken: sokken. Van jongs af aan ben je het gewoon gewend om iedere dag weer sokken aan te trekken. Waarschijnlijk sta je niet snel stil bij wat sokken nu precies bijdragen. Als je je ook afvraagt waarom we nu eigenlijk sokken dragen, lees dan verder.

Waarom sokken dragen

We dragen massaal sokken zonder er ook maar bij na te hebben gedacht, want het is normaal toch? Wat nu het nut is van sokken dragen is dat het je voeten op temperatuur houdt, het comfortabel zit en dat het ervoor zorgt dat de vochtafvoer wordt geregeld. Het neemt namelijk zweet op en zorgt ervoor dat het je huid beschermd.

Soorten sokken

Als we alleen al kijken naar hoeveel soorten sokken er bestaan, ontstaat er al een hele lijst. Tegenwoordig zien we steeds meer dat producten en fabrikanten milieubewuster worden en dat is ook zo met sokken. Zo heb je bijvoorbeeld bamboe sokken van Bamboosa. Dit zijn sokken die gemaakt zijn van bamboe. Dit zit erg comfortabel en houdt je voeten koel wanneer het warm is en warm wanneer het koud is. Ideaal dus. Daarnaast heb je ook wandelsokken, hardloopsokken, sportsokken, sokken van katoen en ga zo maar door.

Natuurlijk niet te vergeten zijn de verschillende kleuren die je vaak ziet bij sokken. Iedere kleur die bestaat, zijn wel sokken van te vinden. Je hebt ze in effen, maar ook zeker in meerdere kleuren tegelijk en met bepaalde patronen, figuurtjes en symbolen. Naast verschillende materialen, bestaan er ook verschillende soorten sokken voor verschillende gelegenheden. Denk dan aan casual sokken, zakelijke sokken onder een kostuum en no-show sokken of sneakersokken, die je voornamelijk draagt onder nette schoenen of sneakers als je de sokken niet zichtbaar wil dragen. Het fijne hieraan is dat je wel sokken draagt, maar deze niet ziet. 

Zonder sokken in je schoenen is namelijk ook totaal niet comfortabel. Je kunt namelijk blaren krijgen van schoenen die over je huid schuren en zonder sokken kun je niet gemakkelijk in je schoen komen met je voeten en gaan je voeten sneller zweten dan met sokken.