Veel vrouwen hebben een designertas boven aan hun wensenlijstje staan. Maar het kopen hiervan duurt meestal iets langer. Dit komt door het forse prijskaartje wat aan de tas hangt, aangezien vooral designertassen erg duur zijn. Na lang sparen is dan eindelijk dat moment daar dat je jouw perfecte designertas mag uitzoeken. Maar waar moet je allemaal rekening mee houden? Wij vertellen het je graag!

Welk merk

Voordat je naar de winkels rent voor een tas, is het handig om je van te voren eerst even te verdiepen in diverse merktassen. Lees bijvoorbeeld op internet over ervaringen en recensies over bepaalde merken en bekijk de collecties. Als je een beetje een idee hebt over welk merk bij jou past, zal de zoektocht ook een stuk makkelijker gaan. Zo weet je dus waar je naar op zoek bent en op welke plek je dit zou moeten vinden. Designertassen kopen kun je doen op internet, zoek bijvoorbeeld naar https://www.thelittlegreenbag.nl/tassen/michael-kors/. Maar er zijn ook fysieke winkels waar je designertassen kunt bekijken en kopen.

Outlet

Aangezien designertassen wat duur kunnen zijn, is het verstandig om te wachten totdat de tassen in de sale komen. Hiermee kun je al snel veel geld besparen. Meestal is er twee keer per jaar sale. In juli en in december. Het is verstandig om bij het begin van de sale nog heel eventjes te wachten met shoppen. De kortingen lopen na een tijdje namelijk nog meer op.

Buitenland

Wil het in Nederland maar niet lukken om een designertas te scoren? In het buitenland zijn de tassen vaak nog goedkoper, dit is natuurlijk wel afhankelijk van het merk dat je kiest. Zo kun je ook belasting terugvragen op de tas wanneer je in het buitenland shopt. Dit geldt voor winkels buiten Europa. Het gaat meestal om 6%, maar bij een dure designertas kan dit al een verschil maken.