Zomerjurk niet alleen voor zomerse dagen

Wanneer je een zomerjurk koopt bedenk dan dat je die jurk ook kan doordragen in de herfst en zelfs in de winter! Koop je de juiste zomerjurk of zomerjurkjes dan kun je deze moeiteloos combineren met winterkleding. Zolang je maar voor de juiste zomerjurk kiest. Wanneer je graag een kort zomerjurkje draagt bedenk dan dat je deze moeilijker kunt combineren met winterkleding. Kies je voor een wat langer of een lange zomerjurk dan kun je dat makkelijke combineren met je wintergarderobe. Op killere zomerdagen kun je een zomerjurkje dragen met een vestje. Kies een vestje in een wat donkerdere zomertint. Dan kun je dat vestje ook aan in de herfst of de winter. Een blazer is ook een uitkomst als je je zomerjurk wilt doordragen. Maar in de winter kun je over een wijde zomerjurk ook een lekkere dikke, wat wijdere trui dragen.

Jurken voor iedereen

Jurken zijn helemaal in deze zomer en dat is natuurlijk niet zo gek. Een jurk geeft nu eenmaal een vrouwelijk gevoel terwijl het heerlijk luchtig draagt. Jurken die je in de winter draagt, de echt winterse jurken, zijn wat dikker van stof en zitten vaak wat strakker om je lichaam zodat je langer warm blijft. Zomerjurken zijn gemaakt van een dunne, soepel vallende stof en ze zijn vaak wat wijder. Deze zomer is de trend vooral veel kleur, prints en veel stof. Lange mouwen die wijd vallen en zwierige rokken. Maar welk jurkje is nu geschikt voor jouw figuur? Om daarachter te komen moet je eerst bepalen welk type figuur je hebt en daarna kun je bekijken welk jurkje bij jouw figuur past.

Het is fijn om te weten welk type figuur je hebt

Het klinkt misschien gek maar toch is het fijn om te weten wat voor een type figuur je hebt. Als je dat weet kun je namelijk vooraf het model van je (zomer) jurken op internet opzoeken. Niet elk jurkje is namelijk geschikt voor ieder figuur. Een jurkje dat mooi staat bij iemand met een zandloper figuur kan bij een appelfiguur de plank volledig mis slaan. 

Bekende lichaamstypes zijn;

·         Zandloper – billen en buste ongeveer even groot en een smalle taille

·         Peer – heupen breder dan de schouders en de buste met een rond achterwerk

·         Appel – alle kilo’s lijken zich op of rondom je buik te concentreren

Er zijn veel meer lichaamsvormen die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Als je weet welk type figuur je hebt kun je het accent op de juiste plaats leggen waarbij je figuur veel beter uitkomt. Jurkjes die bij bovenstaande drie types altijd mooi staan zijn wikkeljurkjes.

Op zoek naar onesies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *